כיצד להתמודד עם בעיות פיננסיות בעסק?
מתחילת השיווק ועד כניסת הכסף לחשבון שלך עוברים חודשים ארוכים שכוללים מו”מ, סגירת עסקה, הכנות לבצוע, ביצוע עצמו, דרישות כספים, שוטף + אינסוף, גביה…. בעוד שקשה לתת טיפ שיסייע לך לפתור דבר כל כך מורכב בעסק, יש כמה טיפים שאפשר לתת ושיהוו התחלה של תוכנית פעולה על מנת לטפל בסיטואציה כספית בעסק.
הסימפטום הברור ביותר לכך שמשהו לא בסדר בעסק הוא שלעסק יש בעיות פיננסיות. העסק שלך אמור להיות רווחי. זהו לפחות הרעיון המרכזי בעסק, לא?
אמורים להיות לך לא רק רווחים במאזן, אלא גם יתרות של תזרים בחשבון הבנק שלך. ולא, אתה לא אמור להתמודד עם מנהל הבנק שלך כל הזמן.
העובדים שלך אמורים לקבל את המשכורות שלהם בזמן ואתה לא אמור למצוא את עצמך רץ לחפש מקורות מימון כדי לשמור על העסק שלך בחיים. לא אמורה להיות לך בעיה מיוחדת עם גביה ואתה לא אמור להיות ממורמר ביחס ללקוחות שלך וכמה שהם “בעייתיים”.
להיות לראש ולא לזנב
כסף, הכנסות, תזרים, למרות שאי אפשר להמעיט בחשיבותם – הם רק סוף התהליך העסקי. לרוב אתה מקבל את הכסף הרבה אחרי שהתחלת את התהליך, אי שם בעבר לאחר פעולת שיווק כזו או אחרת שביצעת. לעיתים בין תחילת השיווק ועד כניסת הכסף לחשבון שלך עוברים חודשים ארוכים שכוללים מו”מ, סגירת עסקה, הכנות לבצוע, ביצוע, דרישות כספים, שוטף + אינסוף, גביה….
הכסף הוא הזנב. הפעולות הניהוליות שלך והתהליכים העסקיים בעסק שלך הם הראש.
עיקרון הניהולי של העסק כדי למנוע בעיות פיננסיות
כל תקלה, גדולה כקטנה, בשלבי הביצוע תבוא תמיד לידי ביטוי בבעיות כספיות של העסק. כל התקלות הכספיות נובעות מתוך העסק ולא מגורמים חיצוניים.
לדוגמה: יש הכנסות גבוהות והרבה עבודה. השיווק מאט. בעוד כחצי שנה לא תהיה עבודה.
עוד דוגמה: מחלקת הייצור גורמת לתקלות ללקוחות. בעוד חצי שנה לקוחות לא מוכנים לשלם ויבצעו קיזוזים חד צדדיים על סכומים שתכננת לשלם איתם משכורות. בעיית תזרים מזומנים תיווצר.
בלמעלה מ- 80% מהמקרים, בעיות פיננסיות לא נפתרות על ידי כלים פיננסיים. הן נעלמות לאחר שהמנהלים משתמשים בכלים ניהוליים כדי לתקן אזורים שכשלו בעסק מוקדם יותר. במילים אחרות, הבעיה היא בפנים, לא בחוץ.
דברים קטנים לא מטופלים נוטים להפוך לדברים גדולים לא מטופלים. לאחר שיצאת מהמצב הבעייתי, זכור להקטין את המינוף (שימוש בהלוואות) שלך חזרה לרמות סבירות.
כל טעות קטנה במינוף גבוה הופכת להיות טעות אדירה שיכולה למוטט את העסק שלך.
המפתח, כאמור, הוא לזהות מה בדיוק לא בסדר בעסק במהירות ולהגדיר תוכנית עבודה שתטפל בכך.
3 צעדים עיקריים כדי לפתור בעיות פיננסיות בעסק?
בשעה שמאוד קשה לתת טיפ שיסייע לך לפתור דבר כל כך מורכב בעסק, יש כמה טיפים שאפשר לתת ושיהוו התחלה של תוכנית פעולה על מנת לטפל בסיטואציה כספית בעסק. כדי שיקל עליך לזכור את השלבים, ראשי התיבות שלהם הוא שת”פ.
לטפל בשיווק העסק כדי שיהיו יותר לקוחות
הפעולה הראשונה שעליך לבצע היא שיווק. ישנם בעלי עסקים שמנסים לחסוך בתקציב השיווק. זוהי טעות. פעמים רבות מצבים כספיים בעייתיים מגיעים אחרי תקופה ארוכה שבה השיווק היה גרוע. אז חשוב להגביר את מאמצי השיווק.
נסו למצוא את הקמפיין האחרון שהניב לקוחות ובצע אותו שוב או גרסה שלו. אל תנסה להמציא משהו חדש, הוא עלול שלא לעבוד.
לבדוק את התפעול והיעילות
בכל פעם שיש בעיות כספיות בעסק צריך לחשוד שמשהו לא תקין ברמת העבודה המתבצעת. חוסר יעילות מביא איתו חוסר רווחיות. עבודה גרועה שמתבצעת מביאה איתה החזרים, תיקונים, עבודות חוזרות, ביקורים חוזרים.
מייד לאחר השקת קמפיין שיווק, גש והצץ באזור התפעול: משהו לא בסדר שם, באחריות.
לקחת הלוואות בתנאים טובים
אם העסק זקוק לאשראי צריך לחפש מקורות האשראי טובים. היה בקשר עם הבנקאי שלך ועדכן אותו לגבי המצב. בנקאים לא אוהבים הפתעות. אם תתאם את החריגה שלך מראש, הסיכויים הם שהם יסייעו לך. אם אתה צריך ללוות כסף ממשפחה או חברים, כדאי לטפל בכך מראש.
מצאת שגיאה? דווחו בתגובה בתחתית העמוד!
איך לקוחות מעדיפים לשלם?
יש לכם חנות? בטח הבנתם שהיום רוב האנשים מעדיפים להשתמש בכרטיס […]
מתי מומלץ לגשת לייעוץ עסקי
ייעוץ עסקי הוא ייעוץ חיצוני אשר מיועד לעסקים בשלבים שונים של […]
ניהול תזרים המזומנים – לתכנן נכון ולחסוך הון
לא אחת, ניהול תזרים המזומנים עולה על שרטון, אם בגלל אופטימיות […]