מהו תהליך של גביית חובות?

גביית חובות הוא שם כולל למצב של אי החזרת חוב לבעליו, בין אם מדובר בהלוואה שלא הוחזרה או צ’ק שחזר. גביית חובות הוא תהליך מייגע שגורם להמון כאב ראש והתרוצצות לאדם שחייבים לו מעבר לעוגמת הנפש שלו על כך שלא קיבל את שכרו. בישראל יש כל שנה כחמישה מיליון צ’קים שחוזרים ולא נפדים בסכום כולל של 2.1 מיליארד שקלים, וזאת בנוסף להלוואות או חובות אחרים שלא משולמים מה שמביא להפסדים לחברות ולמדינה.
בהמשך תקבלו טיפים להתמודד עם מקרים של צ’קים שחזרו.

טיפים לגבייה של צ’קים וחובות

כל אדם שמבין מעט בכלכלה הישראלית מכיר את הבעיה של גביית חובות. מדובר בתופעה מטרידה ומרגישה שפוגעת בכלכלה של המשק כולו ולא רק בשכרו של האדם שחייבים לו. אין חברה או בעל עסק בישראל שלא נתקל בתופעה המרגישה של הצורך ב גביית חובות שלא שולמו או שלא שולמו בזמן. ברוב המקרים מדובר בגבייה של צ’קים שחזרו אם בשל חוסר כיסוי מספיק בבנק ואם בשל טעות בכתיבה של הצ’ק.

גביית חובות – בירור ראשוני

על פי סקרים שנערכו בין בעלי עסקים או חברות מתברר כי רוב הצ’קים החוזרים שצריכים טיפול חזרו בגלל מקרים של חוסר תשומת לב וכתיבה לא נכונה של הצ’ק. או בשל לקוח שהפקיד את הצ’ק לפני הזמן והם חזרו. לכן במקום לרוץ ישר ל הוצאה לפועל או לחברות גביית חובות כדאי קודם ליצור קשר עם בעליו ל הצ’ק ולארות אם אפשר לקבל משהו תמורה או במקום.

גביית חובות – גורמים חוקיים

במקרה שמחלקת הגבייה של החברה או העסק לא מצליחים ליצור קשר עם בעל הצ’ק או שהם לא מצליחים לקבל ממנו את המגיע להם ניתן לפנות לגורמים נוספים על מנת לקבל עזרה בגביית החוב. יש שתי דרכים חוקיות של גביית צ’קים בישראל. אחת היא על ידי פניה להוצאה לפועל, הם פועלים לאיתור של בעליו של הצ’ק החוזר ומפעילים נגדו סנקציות שונות על מנת לגרום לו לשלם. במידה והעניין מסתבך או לא מצליח ניתן לפנות להגיש תביעה בבית משפט. בנוסף אם יש בעלי עסקים או חנויות שלא רוצים או לא מצליחים לפדות את הצ’ק או החוב ומרגישים שהעניין גוזל יותר מידי זמן ם יכולים לפנות לחברות שמתמחות בנושא של גביית חובות ולהשאיר את העניין לטיפול שלהם.