מנהל חשבונות כשותפה מלאה בעסק
מנהל חשבונות הינו יד ימינו של בעל העסק. אמצו לכם מנהל חשבונות טוב ותבטיחו את הצלחת העסק. מנהל חשבונות טוב יהיה הראשון להתריע על בזבוזים והפסדים מצד אחד וניהול תקין של הרווחים מצד שני.
כולנו מכירים את עבודתו של אלון גל מתוכנית טלוויזיה “עסק משפחתי”. איך הוא לוקח עסק בקשיים והופך אותו לעסק מצליח שאין בו צל וחצי צל של אי ודאות כלכלית. מבלי לפגוע בכבודו ובעבודתו של אלון גל ועמיתיו המאמנים העסקיים. עבודה כזו של בחינה מדוקדקת של העסק על כל היבטיו הפיננסים היא נחלתו של כל מנהל חשבונות טוב. שהדגש על טוב.
אז למה בעצם צריך מנהל חשבונות?
הנהלת חשבונות הינה למעשה דרישה לניהול ספרים כחוק. הנהלת חשבונות בעסק אינו דבר שמקלים בו ראש. נהפוך הוא כל עסק קטן כגדול חייב בהנהלת חשבונות ותפקידה של מנהלת החשבונות לתעד במדויק את ההוצאות וההכנסות של בית העסק. אשר למעשה מאפשר מידע מדוייק של תזרים המזומנים ומצב העסק רווחיו /הפסדיו. בחלוקה גסה עסקים מתחלקים לשניים – עסק עצמאי או חברה.
עסק עצמאי חייב על פי מחזור עסקאותיו לניהול ספרים חד צידי או להנהלת חשבונות כפולה. חברה בע”מ חייבת על פי חוק בהנהלת חשבונות כפולה.
החוק הזה למעשה משרת את החברות בע”מ בצורה נאמנה מכיוון שמי שמחויב בהנהלת חשבונות כפולה.
חייב להעביר למנהלת חשבונות את כל הניירת העסקית של העסק – חש’ קבלות של לקוחות/ספקים. תדפיסי בנק. שיקים הפקדות.(כולל רישום הוצאות בכרטיסי האשראי).
ניהול תקין של העסק בזכות מנהל חשבונות מקצועי
זה אולי נשמע כמו כאב ראש אחד גדול. אך למעשה מבטיח ניהול תקין של העסק. מאחר ובעזרת המסמכים ניתן לראות את מצב העסק.
כך תנהל מערכת יחסים מוצלחת עם מנהלת החשבונות שלך.
הפוך את מנהל החשבונות שלך למאמן הפיננסי של העסק. התייעץ בכל מהלך עסקי שאתה מתכנן, לרבות רכישות,הוצאות והחלטות אסטרטגיות. לא תאמין כמה מנהלת חשבונות טובה יכולה לכוון אותך בדרך הנכונה ולייעץ לך .
עסקים רבים נסגרים מאחר ולא דאגו לגביה מסודרת מלקוחות. העסק מראה רווחים אך הגביה חלשה.- דאג להעביר בצורה שוטפת חש’ שהוצאו ללקוחות כולל קבלות. ואז תדע איך אתה עומד מבחינת גביה.(עוד שירות שא.א. יעוץ מס והנהלת חשבונות נותנת ללקוחותיה).
ראה במנהלת חשבונות שלך כשותפה מלאה בעסק. תפקידה להגן עליך ועל העסק שלך ולהוביל אותו להצלחה. תיעזר במקצועיות שהיא מביאה.
מצאת שגיאה? דווחו בתגובה בתחתית העמוד!
התפתחות מקצוע ראיית החשבון
במאה ה-19 עם התפתחות המשק הקפיטליסטי, החלה תופעה של הקמת חברות […]
מנהל חשבונות כשותפה מלאה בעסק
מנהל חשבונות הינו יד ימינו של בעל העסק. אמצו לכם מנהל […]
המחלקות עיקריות במשרדי רואי חשבון
כשמדברים על מחלקות שונות ברוב משרדי רואי חשבון יש להבחין בין […]